In de bres voor een ecologische economie

Besto gelooft sterk in een ecologische economie: een economische logica gecombineerd met een sterk milieubewustzijn. Onze milieustrategie is dan ook gebaseerd op efficiëntie, een milieuvriendelijk productassortiment en transparante informatie.

EFFICIËNTIE

We zijn ervan overtuigd dat zorg voor het milieu begint bij goed management. Efficiëntie komt zowel de economische als de ecologische prestaties van een bedrijf ten goede.

  • One-stop shop
    Besto levert alle producten en materialen die klanten nodig hebben in één enkele rit. Zo besparen we het milieu heel wat vrachtwagenkilometers.
  • Logistieke optimalisatie
    Besto houdt de routes steeds zo kort mogelijk. Elke vrachtwagen is bovendien optimaal gevuld, zowel tijdens de heenritten als tijdens de terugritten. We doen ook een beroep op lokale distributiecentra om onze leveringen te optimaliseren. Onze vrachtwagens zijn milieuvriendelijk en ons nieuwe magazijn voldoet aan de meest recente milieunormen.
  • Bewuste leverancierskeuze
    Besto werkt samen met leveranciers die zo dicht mogelijk bij ons gevestigd zijn. Ook dat bespaart kilometers. En natuurlijk vinden we hun groen engagement belangrijk. Zo wekken heel wat van onze leveranciers hun eigen groene energie op.

MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTASSORTIMENT

Besto biedt een hele waaier aan milieuvriendelijke producten aan: van gecertificeerd en gerecycleerd papier over producten met EU-ecolabel tot biologisch afbreekbare reinigingsmaterialen.

TRANSPARANTE INFORMATIE

Besto promoot milieuvriendelijke producten en werkmethodes. We helpen onze klanten bij het maken van milieuvriendelijke keuzes die het beste passen bij hun eigen bedrijfsvoering. We doen dit door hen maximaal te informeren, via persoonlijk advies, opleidingen en ook via bv. overzichtsbrochures en etikettering.